Downlights er den perfekte måte å belyse hjemmet ditt på. Downlights kan brukes i nær sagt alle rom i huset, da mange har høy IP-grad og dermed er godkjent for våtrom. Downlights passer like godt i stuen og i gangen som på badet, og lampene kan være med på å skape en jevn belysning eller du kan velge å belyse enkelt elementer/områder i et rom.

Om dere er i startfasen av bygging og oppussing så kan det være lurt å planlegge i god tid om du ønsker å belyse med downlights. Mange velger da å senke hele taket slik at det blir en jevn belysning. Men det er også en løsning å senke deler av taket hvor det er aktuelt med downlights. For innfelling av downlights med halogenpære skal det være minst 5 cm avstand rundt downlight til brennbart materiale, og 2,5 cm fra topp av downlight til brennbart materiale.

Å lyssette hjemmet med downlights kan gi hele rommet et løft og du vil få delikat og diskret belysning. Det kan være viktig å vurdere hvor mange downlights man trenger, og ofte er «less is more» det beste å gå etter. Vi vil absolutt anbefale å installere en dimmer til downlightsene slik at du selv kan justere lyset etter behov og ønsket stemning.

Se utvalget av downlights her.

Har du flere spørsmål rundt bruken av downlights?
Ta kontakt med en av butikkene våre som hjelper deg å finne downlightsene som dekker dine behov!

 

Publisert 13.07.2017