Høsten gjør sitt inntog og mørket brer om seg. For de fleste av oss betyr det flere timer tilbragt innendørs og vi bytter ut sommerfestene med høstlige middagsselskaper. I lampebransjen betyr det en sesong med fokus på lys som skaper ro, kos- og varm stemning. Både innendørs og utendørs. Lyset har alt å si for nettopp å skape den varme stemningen i det kalde, kommende været.

Vi unner alle å gå inn i høsten med en avslappende atmosfære i hjemmet, og derfor kommer her noen raske, enkle tips.

1. Prioriter mindre og flere lyskilder

Å skru på takbelysningen, som eneste lyskilde, gir et flatt og monotont lysrom. Utover dagen vil du ha et større behov for å roe ned etter en lang dag. Demp eller skru av takbelysningen og gå heller for mindre og flere lyskilder. Du får mer ut av lyset dersom bruker gulv- og bordlamper kring sonene du oppholder deg i. For eksempel ved å plassere en gulvlampe ved siden av sofaen, et par små lamper i bokhyllen og en bordlampe på skjenken. Samtidig, gir det større fleksibilitet og de kan enklere justeres etter dagslyset og været.

Punktbelysning på bokhyller, malerier eller annen dekor er også stemningsskapende lys.

 

Bordlampene Lysefjorden og Tapas garanterer varmt og koselig lys.

2. Varmt vs. kaldt lys

Det sier seg selv at varmt lys vil bidra til varmere og koseligere stemning. Fargetemperaturen på et lys måles i Kelvin (K). Kelvingraden er alltid presentert på pakningen til en lyspære. Fargetemperaturen spenner fra kjølig, blåaktig lys til varmere lys med mer rødt i. Jo lavere tall (eks. 2000K), desto varmere fargetemperatur. Et stearinlys har 1500K. Det er ikke bare lysets røde toner som gir en varmere stemning i seg selv. Kroppen utskiller også mer melatonin i rødere lys og den fysiologiske effekten hjelper deg å slappe av.

En SmartLight pære gir mange muligheter. Fra mobilen justerer du både fargetemperatur og styrke. Se vårt utvalg av SmartLight pærer her.

Kelvingrad:

Bilde lånt av lampandlight.eu

3. Lunere og varmere materialer

Husk at lyset reflekteres på både vegger, tak og i lampenes materiale. Sølv og krom er kjølige materialer og vil potensielt bidra til et kjøligere uttrykk. Materialer som gull og messing vil bidra til å skape mer varme, totalt sett. Bytt ut lampeskjermer til mørkere, lunere farger og velg gjerne materialer som velour eller ull. Da får du både lunere lys og du gir samtidig interiøret et løft!

Flere varme lyskilder og deilige materialer.

Bilde lånt fra Google

4. Ikke glem uteområdet

Hva er vell koseligere enn et godt opplyst inngangsparti i høstmørkeret? Utelamper, lyslenker og lyslykter gjør det til en fryd å komme hjem. Prioriter terrassen og hagen, som du kanskje sitter å ser på fra sofaen. Vi slår et slag for utelys hele året!

Orby dekorasjonskuler og Linde lampeskjerm er perfekte utendørs!

Det trenger ikke være komplisert å justere lyset etter sesongen. Legg til en bord- og gulvlampe, velg pærer med varm fargetemperatur og bruk materialer i varmere toner – og voila! Slik oppnår du stemningen som får deg til å slappe av og finne roen. Ikke glem at er varmt hjem er et innbydende hjem.