Høsten nærmer seg, kveldene er mørkere og lufta kjøligere. Vi ønsker ikke bare å ønskes velkommen hjem ved hjelp av utebelysning, det er vel så viktig – hvis ikke viktigere for de fleste – at det er lunt, koselig og lyst når du kommer inn. Det er inne vi trekker beina opp i sofaen under teppe og koser oss når vi kommer hjem etter en lang dag. Så kanskje er starten på høsten en gylden anledning til å oppdatere belysningen hjemme?

For å skape god balanse i rom og interiør har lys en stor og viktig betydning. Mange tenker ikke godt nok igjennom hvilken nytte og verdi lamper og lys har i rommene i hjemmet. For å få god balanse og riktig stemning i et rom er det flere ting man burde tenke på. Man kan lett tenke at et godt lyspunkt er nok, og i form av lysmengde så kan det kanskje være det, men det er ikke alltid like koselig med full flåmbelysning fra lyskronen til kveldskaffen.

For at du enklest mulig skal kunne skape gode lysrom hjemme hos deg, har vi laget en liste som du kan ha i bakhånd når du skal begynne med planleggingen og lampejakten:

  1. Ikke glem å tenke på hvilke aktiviteter rommet brukes til, i tillegg til hvordan du ønsker det rent visuelt. Leser du bok i godstolen på kvelden? Eller har du et vakkert maleri du ønsker skal synes litt ekstra? Da trenger du kanskje både en leselampe og en lyskilde mot maleriet, dette i tillegg til hovedlyskilden du hadde sett deg ut.
  2. Du burde ha flere lyspunkter i ett rom, dette spesielt for større rom med flere funksjoner.
  3. Flere lyspunkter er også viktig for å skape gode og flotte lysrom. En bordlampe på skjenken i stua skaper god balanse sammen med både en taklampe og gulvlampe.
  4. Ikke undervurder og glem dimmeren. Dimmeren kan gjøre underverker for lampen din, både i form av levetid og du får alltid den rette stemningen.
  5. Velg riktig lyspære for ditt bruk. Trenger du varmt og lunt lys eller skal pæren brukes i en arbeidslampe hvor det vil være mer fornuftig med en kjøligere farge på lyset?
  6. Husk at lamper også kan være flotte interiør-elementer, dette i tillegg til å ha en viktig funksjon. Vinn-vinn!

Vi hjelper deg gjerne med flere tips og råd. Send oss en mail eller kom innom en av våre butikker!

 

Publisert: 05.09.2019